dinsdag 11 juni 2013

Leven met Lef

9 Juni 2013. Wat een dag! We hadden gehoopt dat het een mooie dag zou worden, maar dat het zo geweldig zou zijn..... Al die mensen die er waren voor Sonja en Marjoleine. Alle hardlopers, iedereen die er zo hard voor heeft moeten trainen, er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe bijzonder deze dag voor ons was.
Meer dan 100 mensen in ons Leef Lef shirt, te mooi om waar te zijn.
De dag begon al met een gezellige enthousiaste warming up van 2 veel te blije collega's. Daarna moest er nog gerend worden..... Maar! We hebben het gedaan. Als je de foto's terugkijkt zie je een groot groen lint van lopers. Een prachtig gezicht. Uiteindelijk kwamen we met z'n vieren hand in hand over de finish, we did it! Son en Marjoleine hebben gewoon 5 km doorgebikkeld. Van opgeven was geen sprake. Wat een stoere wijven! Son heeft na de laatste chemo in maart het trainen weer opgepakt en heeft in een sneltreinvaart de 5 km bereikt. Dan ben je toch een bikkel volgens mij.
De euforie die je voelt als je de finish over komt en alle mensen die er voor ons staan, geweldig. Je beleeft het geheel ook in een soort roes, alsof je er een beetje naast staat te kijken. Eigenlijk begint nu pas door te dringen wat wij met z'n vieren de afgelopen maanden voor elkaar gebokst hebben. En wat een medewerking we hebben gekregen. Mensen die wij niet kenden begonnen ons spontaan te sponsoren. Geld kwam uit alle hoeken en gaten vandaan. Ouwe sokken werden omgekeerd, kortom, waar is de crisis? Het bedrag wat wij tot nu toe hebben opgehaald is ruim 13.000 euro. En dan te bedenken dat wij in eerste instantie op 5000 hoopten.... Wij hebben iedereen die geld gestort heeft al persoonlijk bedankt, maar van hier vandaan wil ik jullie toch allemaal nog een keer enorm bedanken voor jullie steun, inzet, geld, lopen, supporteren, lieve woorden en alles wat hier bij hoort.
Tijdens het lopen hebben wij veel aan Ber gedacht. De oom van Son die ruim 5 jaar heeft geleefd met kanker. Zijn laatste dagen zaten er vorige week aan te komen, hij was echt heel erg ziek. 's Avonds belde Son haar moeder ons om te zeggen dat Ber tegen de avond was overleden. Tja, dan weten we weer waar we het voor gedaan hebben. Niet dat we dat niet al wisten, maar toch. Na zo'n fantastische ochtend, dan 's avonds dit bericht, dat is best heel heftig.
Om dan nog maar verder te gaan, ik heb natuurlijk heel lang niet geschreven. Weinig tijd; full time baan, full time baan ernaast ivm de organisatie van Leef Lef, trainen voor Leef Lef, etc. Tijd kun je uiteraard maken, maar schrijven had geen prioriteit. Het gaat goed met Son, dus dan ben je er ook niet zo mee bezig. Maar ondertussen is er ook bij mijn vader kanker geconstateerd, prostaatkanker met uitzaaiingen in zijn lymfeklieren. Hij ondergaat hormoontherapie. Vandaag had hij zijn eerste controle na een week of 6 en de uitslag van zijn bloed was heel goed. Dat betekent dus dat die therapie aanslaat. Ik geloof dat mijn ouders lekker samen zijn gaan lunchen. Ze leren snel van ons :).
Verder moest Son in verband met haar melanomen (huidkanker) op controle bij de dermatoloog. Omdat het een erfelijke kwestie betreft moesten de meiden ook voor het eerst mee. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn tenslotte! Bente was in orde. Son en Sune moeten een moedervlek weg laten halen volgende week. De dermatoloog vertelde dat hij een dergelijke moedervlek bij 'gewone ' mensen niet weg zou halen, maar met hun geschiedenis is voorzichtigheid geboden. Sune vindt het reuze interessant en Bente is enorm jaloers ( en we brengen het echt niet als een feestje hoor). Sune hoopt op mooi weer, want dan kan ze haar slippers aan. Tja..
En dan ook nog: volgende week zijn we al weer 3 maanden verder en is het alweer tijd voor DE SCAN. Wat gaat die ons vertellen? Hoe gaan we de zomer in, krijgen we nog wat uitstel of is het alweer foute boel. Dat is de vraag. Over 2 weken weten we het. Son voelt zich nu goed, maar ja, dat is ook weer eng, want dan ga je uit van een goede uitslag en dan is de domper wel erg groot. Zacht uitgedrukt. Gelukkig leer je snel om dit soort momenten zo lang mogelijk voor je uit te schuiven en genieten we nu van het mooie weer, de meiden, elkaar, de mooie dag van afgelopen zondag, gezelligheid van vrienden en familie en vieren we het leven iedere dag een beetje en soms wat meer.

6 opmerkingen:

  1. Wat een 'verhaal' weer. Een trein waar je in zit met heel veel reizigers. Ook wij kregen vandaag bericht dat we iemand op korte termijn kwijtraken aan deze verschrikkelijke ziekte. Wij reizen graag mee als reizigers in jullie trein als hoofdsteun of praatpaal of loopmaatje. Denkend aan 9 juni doet ons allemaal goed. Xxxx Peter, Wendy & Dewi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Anne-Marie,

    Mooi geschreven weer meid! Het was een heel mooie dag zondag! Gaan we nog lang van nagenieten. En dan nog het mooie en lieve praatje en die poster die jij en Joyce zo stiekem samen hebben geregeld, zo lief en mooi! Heel erg bedankt voor wie je bent en wat je doet.

    + Ik vind de partner van iemand die ziek is net zo dapper en stoer als de persoon zelf, op een heel andere manier, maar doe het maar even... Sonja, jij en Joyce zijn alle 3 zijn mijn helden, van het hebben en houden soort ;).

    Sterkte met het verlies van oom Ber voor jullie en de familie. Dan is het opeens allemaal weer heel echt.
    Sterkte ook voor je ouders, fantastisch liever mensen ook. Ik weet er nu niets over te typen, dus ik laat het maar bij gewoon sterkte voor allemaal.

    Sune was echt helemaal aan het glimmen dat die moedervlek weg moest, fijn dat ze het nog zo kan zien. Wat kan dat kind lopen zeg. Shyla zei dat het er zondag op neer kwam dat eerste de mannen aankwamen, toen Sune en toen de vrouwen, haha. Kleine held!
    We gaan weer heel hard duimen voor een goede scan van Sonja, ze moet nog lang mee, dus dan kunnen we maar beter verder met een goede scan.

    Liefs!
    Marjoleine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje meiden, wat heftig allemaal! Dat Sonja haar oom zondag avond overleden is... Jouw vader ook met kanker. Sune die ook onder het mes moet. De scan, genetisch onderzoek. Ik hoop ook dat het mooi weer is voor Sune dat ze haar slippers aan kan donderdag. En dat zaterdag ook de zon schijnt, dan gaan we ook van de mooie dingen die het leven biedt genieten. Lekker bbq-en! Liefs Monique en Ilanit

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Sonja, Anne-Marie, Bente en Sune.
    Het was een bijzondere dag zondag, het was fantastisch om hierbij te kunnen zijn en eigenlijk vond ik het zo mooi dat Ber ook op deze dag afscheid van het leven moest nemen. Een dag vol verschillende emoties. En wat zijn jullie een fantastische meiden, dat jullie dit voor elkaar gekregen hebben. Ik was diep onder de indruk van je speech Anne-Marie, wat maken jullie met zijn allen toch een sterke en liefdevolle indruk.
    Ga nu duimen voor een goede uitslag van de scan.
    Liefs, Wil en Margot

    BeantwoordenVerwijderen